Amenajarea grădinii de vis cu balansoare

Incă de la inceputul verii cu totii ne dorim să ne petrecem cât mai mult timp in natură. Pentru aceia dintre dumneavoastră care locuiti la casă, căutati o idee pentru amenajarea teraselor sau detineti un teren unde vă petreceti timpul liber, in prezentul articol vă vom prezenta cateva, sfaturi si  idei de balansoare prin care vă puteti transforma grădina, intr-o oază de relaxare pentru intreaga familie.

In alegerea unui balansoar trebuie tinut cont de spatiu de care dispunem pentru depozitarea lui. In general, un balansoar pentru 2 persoane se incadrează in dimensiunile de 136 x 116 x 152 cm.

Balansoarele se impart in două tipuri:

  1. Cele care se pot atarna de un cadru deja inclus in constructia casei, de un pom in gradină, sau de un caprior;
  2.  Cele care au incluse propriile cadre, care trebuie doar asezate in locul potrivit.

Balansoarele pot fi din lemn, sau din metal.

Dacă se optează pentru un balansoar din metal trebuie să se tina cont de următoarele aspecte:

1) Sezut si spatar – unghiul dintre sezut si spatar trebuie sa fie acelasi ca al unui fotoliu obisnuit (in medie intre 90-115 grade), trebuie să aibă optiunea de a-l regla .

2) Siguranta – trebuie să aibă o limită de sigurantă pentru balansare, suporturi de plastic pozitionate sub picioarele din metal.

3) Acoperisul – Balansoarele cu acoperis reglabil sunt ideale in orice anotimp.

Dacă se optează pentru  balansoarele din lemn, trebuie tinut cont de :

1) tipul de lemn din care este  confectionat. Este recomandat să evitati balansoarele pe eticheta cărora este specificat tipul de lemn. Tipuri potrivite de lemn pentru balnsoare sunt: frasinul, bradul, cedrul, chiparosul, arinul, tecul. Lemnul de cedru are rezistenta naturală contra putrefactiei .

Bradul este accesibil ca pret, insă de-a lungul timpului are o durabilitate redusă, chiparosul contine o substantă ce il protejează in mod natural de insecte.

   

Tipuri de lemn pe care este bine sa le eviti in construirea unui balansoar: plopul, lemnul netratat de răsinoase si anumite tipuri de stejar.

2) Grosimea lemnului este un alt element esential. Grosimea recomandată a scândurilor este de min. 2 cm.

3) Tratatrea lemnului. O variantă eficientă o reprezintă vopselele si lacurile acrilice.

Spor la cumpărături si la amenajat.

Comenteaza prin Facebook

comentarii