Casă de vacantă in stil mediteranean

Unul dintre cele mai iubite, apreciate si răspandite stiluri arhitectonice este stilul mediteranean.

Stilul mediteranean al caselor se distinge prin olanele asezate pe acoperisurile cu inclinatie lină, cel mai adesea in 4 ape, prin coloanele si arcadele teraselor atasate caselor, prin ferestrele arcuite decorate cu obloane dar si prin materialele naturale folosite la finisaje sau decorarea casei.

Casa prezentată are suprafata desfăsurată de 350 mp si a fost renovată in intregime de către proprietari, care au vrut să păstreze la interior aerul caselor vechi.

Somptuoasa constructie atrage de indată privirea prin coloanele sale grecesti, acoperisul cu tigle ceramice si paie, tencuiala albă, obloanele din lemn ce insotesc ferestrele, pavajele din piatră naturală si, desigur, terasele ample ce inconjoară intreaga casă.

Dorinta proprietarilor, de a avea o casă in care să fie dificil să spui unde se termină casa si unde incepe peisajul inconjurător, a fost atent respectată de către  arhitecti.

   Fatada este decorată cu piatră naturală si stuc, tâmplăria ferestrelor este din lemn, pardoselile interioare sunt din lemn masiv, pardoselile de pe terase sunt din  piatră naturală, obiectele de mobilier sau obiectele decorative au insertii din fier forjat.

 Decoratiunile interioare sunt calde in tonuri care merg de la alb la bej , totul respectând stilul local rustic. Influenta rustică este prezentă in toate piesele de mobilier incepând cu cele din living , până la peretii de un alb imaculat, si arcadele trecerilor dintr-o cameră in alta.

Varianta “la cheie cu toate finisajele superioare incluse ” a unei astfel de  construcții (nu include costul terenului si mobilierul) poate fi  estimată la prețul de 230.000 euro, aproximativ 657 euro/mp . Rolul articolului este de a vă oferi o sursă de inspirație.

Dacă v-a plăcut proiectul acestei case de vis,  şi considerați că poate fi o sursă de inspirație pentru proiectele dumneavoastră viitoare vă invităm să-l distribuiți şi prietenilor de pe facebook. Vă mulțumim

Sursa: szephazak.hu si sallos.hu

 

Comenteaza prin Facebook

comentarii