Casă traditională românească cu accente moderne

Proiectele de case traditionale românesti cu prispă, pridvor si vatră in bucătărie,  par intotdeauna desprinse din basme, ne duc cu gândul la copilăria linistită si la chipul bunicilor.

Proiectul prezentat este o casă traditională pe un singur nivel, are suprafata desfăsurată de 62 mp. Este alcătuită din tindă, două camere de locuit, camera de zi  și pridvor la fațadă.

Are sistem de încălzire sobă oarbă cu vatră în tindă., pereții pe alocuri sunt  din  lemn netencuiți în interior.

Creșterea gradului de comfort a fost realizată prin imbinarea obiectelor moderne  cu obiectele decorative si mobilă rustică.

Covoarele traditionale cu diverse motive colorate, perdele tesute in casă sau lăzile vechi de zester recrează imaginea unei case confortabile si  linistite de la tară.

Accesul se realizează prin pridvor, creând în acest fel un prim contact plăcut cu această casă. Parterul găzduieşte atât zona de zi cât şi zona de noapte cu cele două dormitoare.

Cămara poate adăposti şi o centrală termică pentru cei care nu doresc încălzirea cu sobe a locuintei.

Pardoselile interioare sunt placate cu podea de lemn în zonele uscate şi cu piatră naturală antiderapantă în zonele umede.

Proiectul locuintei cuprinde :

Cerdacul de 5.5mp

Dormitorul mare 9.9 mp

Hol 2.2mp

Cămară 1.2mp

Bucătarie 10mp

Baie 4.7mp

Dormitor 2-7.8mp

Camera de zi 15mp

Hol 3mp

Pridvor 2.5mp

Varianta “la cheie cu toate finisajele superioare incluse ” a unei astfel de  construcții (nu include costul terenului si mobilierul) poate fi  estimată la prețul de 42.000 euro, aproximativ 677 euro/mp .

Fotografiile din interiorul casei au rolul de a vă inspira în decorarea viitoarei case.

Sursa: erdelyiparaszthazak.wordpress.com

 

Comenteaza prin Facebook

comentarii