Casa P+M de 138 mp Multi-Confort cu finisaje din materialele eco Saint-Gobain

CASA P+M – 138 mp Multi-Confort cu finisaje din  materialele eco Saint-Gobain 

 Pretul estimativ pentru aceasta casa este de 66.000 euro – aproximativ  478 euro/mp

Proiectele propuse de noi in acest articol au scop pur informativ. Nu suntem arhitecti sau constructori. Vă prezentam aceste idei pentru a va ajuta in alegerea celei mai bune variante pentru construirea unei locuinte sau case de vacantă.

proiect-casa-mica-mansarda-balcon

 Casele in  suprafete mici edificate pe terenuri la fel de micute au inceput sa fie tot mai cautate mai ales in mediul urban.Cu totii ne dorim sa avem la sfarsitul zilei un mic colt de rai unde sa nu ne deranjeze nimeni,unde putem scapa de acei vecini galagiosi si de regulile vietii la bloc.In cele ce urmeaza va vom prezenta un  proiect de casa de aproximativ 138 mp, cu finisaje din materiale Eco ale vestitei firme Saint-Gobain.Locuinta este ideala pentru o familie cu 2 copii, compartimentarile fiind suficiente si incapatoare.

proiect-casa-mica-mansarda-balcon1

Firma Saint-Gobain renumita in alte tari pentru proiectele de case folosind materiale Eco, a investit 300 de milioane de euro în România în ultimii 15 ani fiind un  lider pe piaţa materialelor de constructii  eco. Casele  proiectate cu  tehnologia produselor marca Multi-Comfort folosind  materiale Saint-Gobain, combina o serie de avantaje, cum ar fi costuri reduse de încălzire, confort, izolație termică, acustică, de bună calitate încredințează, siguranță la foc (clasa A1). Toate acestea sunt posibile datorită materialelor proiectului, materiale testate  cunoscute sub diferite merci ,cum ar fi : Isover, Weber, Rigips, Glassolutions. Produsele Saint-Gobain Group sunt produse din materiale naturale și au declarații de mediu. Casele  proiectate în tehnologia Multi-Comfort au redus cererea de energie primară.

proiect-casa-mica-mansarda-balcon-schita

proiect-casa-mica-mansarda-balcon-schita1

SPECIFICAȚII CONSTRUCTIVE: Suprafata desfasurata a casei cu mansarda 138.25 m²Suprafata construita 106.03 mpCapacitate cilindrică de 660.00 m³40.00 ° unghi de acoperișZona acoperișului 183.00 m²Inaltimea cladirii 8,08 mMin. Dimensiunile Lotului de teren –  19.66 x 19.97 m

Costurile de construcție (Preturi aproximative):Fundații: 6.290 euro Fier beton si alte materiale constructive , izolatie + tamplarii: 34.159 euroLemn: 5.223 euroInstalatii si bransamente si avize- 20.322 euroCostul total: 66.000 euro

 Caracteristici constructive:Peretii casei cu mansarda: 2 straturi – SOLBET beton celular 24 cm + polistiren, Pardoseli: beton armat, turnat, acoperit cu parchet de cires lacuit. Acoperis: Tigla ceramica, unghiul de înclinare de 40 ° sarpanta din lemn   Tamplarie – Geamuri termoizolante

proiect-casa-mica-mansarda-balcon2

DESCRIERE Casa mica are parter si mansarda. Conform planurilor arhiecturale parterul este compartimentat in :   Living cu semineu de 21.43 mp,   bucatarie open space de 10.27 mp,   hol mic de 2.71 mp,   hol mare de 12.96 mp , casa scarilor de 5.38 mp,  dormitor 13.09 mp,   baie de 6.78 mp,   camera de joaca cu semineu de 10.90 mp.   Suprafata totala a  parterului 83.52 mp.

proiect-casa-mica-mansarda-balcon3

Mansarda este compartimentata in :   Baie de 10.09 mp,   dormitor de 10.26 mp,   dormitor de 18.13 mp,   dormitor de 10.66 mp,   hol de 5.59 mp.   Suprafata totala a mansardei este de 54.73 mp. Living-ul sau camera de zi este unul dintre cele mai importante spatii dintr-o locuinta si, in consecinta, trebuie sa acordam o atentie deosebita atunci cand vine vorba de amenajarea sa.

proiect-casa-mica-mansarda-balcon4

La parter, livingul a fost gandit de  tip open space , are montat si un  semineu  combinat cu bucătărie.Semineul distribuie caldura uniform in tot livingul si casa scarilor , nefiind necesare alte surse de incalzire in living si bucatarie. Scarile care fac legatura intre parter si mansarda sunt din lemn, mana curenta este din lemn lacuit. Un element important al produselor Rigips utilizate la acest proiect este constituit de tavanele placate cu plăci acustice Casoprano ce oferă o bună absorbţie a sunetului (Dncw=41dB) şi luminozitate datorită culorii albe a finisajului şi indexului de reflecţie a luminii (>75%).

proiect-casa-mica-mansarda-balcon5

Mai mult, gips-cartonul din compoziţia peretilor despastitori  echilibrează nivelul de umiditate din interior prin absorbţia umidităţii în exces sau eliberarea umidităţii atunci când aceasta este utilă, fiind în acelaşi timp 100% reciclabil, legitimând grija faţă de mediu. Faţadă din sticlă open space cu transfer redus de căldură, dar cu o capacitate sporită de captare a aerului proaspăt  contribuie la crearea unui mediu de lucru sănătos, iluminând natural peste 85% din spaţiul de lucru.

proiect-casa-mica-mansarda-balcon6

Printre plăcile de performanţă se află plăcile cu izolare acustică Rigips Fonic, iar printre cele speciale se evidenţiază plăcile din ciment rezistente la umiditate extremă Aquaroc. Peretii despartitori  dintre sufragerie si camerele adiacente (de ex. dormitoare) facuti cu placi Rigips Fonic in dublu strat pe fiecare fata a peretelui (doua straturi de placi din gips-carton de 12,5 mm), utilizand vata minerala (grosime 50 mm) in cavitatea peretelui despartitor (montat pe structura UW/CW 75). Obtinem, astfel, o izolare acustica eficienta (Rw = 53 dB), adica o reducere a disconfortului acustic si o greutate a compartimentarii de 4 ori mai mica comparativ cu peretii din zidarie. In speranta ca v-am fost de ajutor cu aceste informatii va dorim spor la construit si relaxare placuta in noua casa.

proiect-casa-mica-mansarda-balcon7 proiect-casa-mica-mansarda-balcon-plan

Sursa: kreodom.pl

Comenteaza prin Facebook

comentarii