Case cu arhitectură iesită din comun

Atunci când descriem o casa de vis, fiecare dintre noi avem  în minte ideile și desenele proprii. Suntem cu toții unici și diferiți și de aceea fiecare persoană își imaginează un spațiu diferit.

Unii oameni preferă să păstreze lucrurile simple și clasice, în timp ce alții preferă o soluție mai aventuroasă, mai iesita din comun. Acest lucru a dus la crearea unor case foarte neobișnuite și totodata interesante. Iată câteva exemple adunate din tari diferite:

Casa Teapot Dome, este  o casă ciudată în Zillah (WA, SUA). A fost construită în 1922 ca o reamintire a scandalului Teapot Dome care implica președintele Warren G. Harding și o rezervă federală de petrol în Wyoming.

Casa Boeing 727, o casă ciudată în Benoit (Mississippi, SUA). Scările se deschid cu o ușă de garaj de la distanță, iar una din băile initiale ale avionului este încă intactă . Și să nu uităm jacuzzi-ul personal din cabină.

Casa Nautilus, din Mexic DF (Mexic), este o locuință sub forma de scoica , inspirată in totalitate de lumea scoicilor,  construită de către proiectantul Senosiain Arquitectos pentru un cuplu iubitor de mare si nisip.

Casa de pantofi din Hellam (Pennsylvania, SUA). A fost o pensiune reală (cu 3 dormitoare, 2 băi, o bucătărie și o cameră de zi), a unui magnat local de pantofi, Mahlon N. Haines. După moartea sa, a fost o sală de înghețată pentru un timp, iar acum este un muzeu.

O casă în formă de mașină, construită de arhitectul Manfred Voglreiter pentru o familie din Langwied, Austria.

Arhitecții japonezi au construit o casă în formă de pian ce are intrarea în formă de vioară.

Arhitecții unguri au construit o casă în forma unei sticlute de parfum.

 Ați alege să trăiți într-o fostă biserică sau într-un turn de apă renovat?

Sursa: smosh.com si oddee.com

 

Comenteaza prin Facebook

comentarii